Orez cu praz


Orez cu praz, o reteta din bucataria greceasca, este atat de bun incat nu te poti opri la o singura portie. Il putem servi ca atare, in perioada postului sau cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura langa peste. Dar este foarte bun și atunci cind ești în lupta cu kg pentru ca nu are prajeala
Ingrediente
200 gr orez
2-3 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)
2 bucati praz medii
1 ceapa galbena
2-3 catei usturoi
1 morcov
700 ml supa legume / apa
1/2 lingurita oregano uscat
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam bine ceapa și prazul apoi le spalam
Tocam partea alba a prazului, ceapa verde si ceapa galbena, le punem în oala
Curatam și spalam morcov, apoi îl dam pe răzătoare, îl punem peste ceapa și praz. Adaugam apoi usturoiul și oregano uscat  si amestecam. Tăiem pătrunjelul mărunt și punem în oala peste ceapa, praz și morcov. 

Adaugam orezul bine spălat și ulei
Turnam o cana de supa (sau apa) si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu, cu capacul. 
Dupa 5 minute amestecam orezul si adaugam iar o cana de supa,/apa sare si piper proaspat macinat. Procedam astfel pana terminam lichidul.

Cand lichidul s-a evaporat, luam vasul de pe foc.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare