Fasole cu varza dulce
Ingrediente
500 gr. fasole uscată
3 cepe
1 morcov
5-6 căţei de usturoi
3-4 linguri de pastă sau 4-5 roşii bine coapte şi zemoase
o lingură boia dulce
2 foi de dafin
o linguriţă zahar
sare mare
ulei pentru prăjit
Apa
foi de varza dulce (inima verzii cum s ar spune)
Mod de preparare
Spalam bine varza dulce și o taiem mărunt.
Pregătim fasolea clasic. Punem cu o seară înainte fasolea la înmuiat pentru a scurta timpul de fierbere şi pentru a evita ca unele boabe să fiarbă mai repede şi altele să rămână tari (se mai întâmplă). A doua zi o punem la fiert în apă rece fără sare şi după ce dă câteva clocote şi face spumă, aruncăm apa, spălăm fasolea cu apă călduţă şi repetăm operaţiunea, dar de data aceasta o punem la fiert cu apă călduţă, apoi adaugam varza taiata mărunt
Curăţăm, tocăm mărunt cepele şi le punem la călit în câteva linguri de ulei în tigaia încinsă. Morcovul îl radem pe răzătoarea mare şi îl punem peste ceapă. Ras, morcovul lasă gust şi culoare frumoasă uleiului în care este călit. Adăugăm o lingură de boia dulce, o linguriţă zahăr şi amestecăm. Punem bulionul peste ceapă şi morcov şi lăsăm să bolborosească 2-3 minute, după care punem şi usturoiul tăiat feliuţe. Mai dăm în câteva clocote şi oprim focul la tigaie. Punem apoi peste fasole și mai lăsăm sa fiarbă 20 de minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
500 gr. fasole uscată
3 cepe
1 morcov
5-6 căţei de usturoi
3-4 linguri de pastă sau 4-5 roşii bine coapte şi zemoase
o lingură boia dulce
2 foi de dafin
o linguriţă zahar
sare mare
ulei pentru prăjit
Apa
foi de varza dulce (inima verzii cum s ar spune)
Mod de preparare
Spalam bine varza dulce și o taiem mărunt.
Pregătim fasolea clasic. Punem cu o seară înainte fasolea la înmuiat pentru a scurta timpul de fierbere şi pentru a evita ca unele boabe să fiarbă mai repede şi altele să rămână tari (se mai întâmplă). A doua zi o punem la fiert în apă rece fără sare şi după ce dă câteva clocote şi face spumă, aruncăm apa, spălăm fasolea cu apă călduţă şi repetăm operaţiunea, dar de data aceasta o punem la fiert cu apă călduţă, apoi adaugam varza taiata mărunt
Curăţăm, tocăm mărunt cepele şi le punem la călit în câteva linguri de ulei în tigaia încinsă. Morcovul îl radem pe răzătoarea mare şi îl punem peste ceapă. Ras, morcovul lasă gust şi culoare frumoasă uleiului în care este călit. Adăugăm o lingură de boia dulce, o linguriţă zahăr şi amestecăm. Punem bulionul peste ceapă şi morcov şi lăsăm să bolborosească 2-3 minute, după care punem şi usturoiul tăiat feliuţe. Mai dăm în câteva clocote şi oprim focul la tigaie. Punem apoi peste fasole și mai lăsăm sa fiarbă 20 de minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu