Chiftele cu carne și praz
Chiftelele se pot prepara din carne de pui, din carne de porc slaba sau mai grasa, din peste sau amestecata cu carne de vitel, vita.
Ingrediente
1/4 kg carne de vita
50 gr miez de paine
2 bucăți praz
3-4 catei de usturoi
1 ou
piper
sare
Pătrunjel
2 linguri ouzo
ulei
faina
Mod de preparare
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat.
Spalam ine prazul și taiem rondele doar partea alba
Punem prazul, miezul de piane, usturoiul, ouzo, ulei, patrunjel in blender si amestecam bine .
Ingrediente
1/4 kg carne de vita
50 gr miez de paine
2 bucăți praz
3-4 catei de usturoi
1 ou
piper
sare
Pătrunjel
2 linguri ouzo
ulei
faina
Mod de preparare
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat.
Spalam ine prazul și taiem rondele doar partea alba
Punem prazul, miezul de piane, usturoiul, ouzo, ulei, patrunjel in blender si amestecam bine .
Punem aceasta compozitiee peste carne si amestecam bine.
La acest amestec se adauga oul intreg, un varf de cutit piper, o jumatate de lingurita de sare.
La acest amestec se adauga oul intreg, un varf de cutit piper, o jumatate de lingurita de sare.
Punem compozitie in frigider pentru 30 de minute.
Pe blatul de lucru sau pe o foaie de celofan se pun o lingura de faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde sau turtite dupa preferinta. Dupa ce s-au pregatit toate chiftelele, se incalzeste uleiul cateva minute si apoi la foc mediu se prajesc chiftelele cate aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot imediat.
Chiftelele se pastreaza calde, pe bain-marie si acoperite. Se servesc cu garnitura de orez si ardei capia copt
Pofta bună.
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu