Mucenici muntenesti făcuți manual


Spre deosebire de mucenicii moldovenești, atunci când se apropie 9 martie, în ziua de Sfinții 40 de Mucenici, în Muntenia rețeta este diferită. Mucenicii muntenești sunt aceia mici, în formă de 8, fierți în zeamă. Iată cea mai bună reţetă de mucenici munteneşti fierți. Dacă vrei, poți prepara în avans aluatul pentru mucenici.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
200 ml apă
1/2 lingurita sare
Pentru fiert
2-3 litri apă
zahăr după gust
Pentru servit
300 g nucă măcinată
esenţă de rom
coaja rasă a unei portocale
coaja rasă a unei lămâi
esenţă de vanilie
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară
Mod de preparare 
Ingrediente pregătite 

Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. 


Eu nu am aparat de făcut mucenici asadar I a făcut manual 
Pune mucenicii pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.

Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșoreaza focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

Comentarii

Postări populare