Cataif cu nuca


Învaţă şi tu să prepari un cataif delicios şi aromat, ca la Istanbul.
Am aceasta reteta de la bună mea prietena Aishe din Turcia, dar eu am modificat o după gustul meu
Ingrediente
250 gr fidea
200 gr miez de nucă
125 gr migdale
60 gr zaharina
175 gr unt la temperatura camerei
4 linguri apă de portocale
250 gr miere de tei
1 lingurita scorţişoară
Mod de preparare:
Într-un castron adânc se separă fideaua şi se fărâmiţează cu mâna.
Se topesc 100 gr de unt şi se varsă în fir subţire peste fideaua fărâmiţată. Se amestecă, cel mai bine, cu mâna. Nucile și migdalele se mărunţesc, se adauga două linguri de apă de portocale, zaharina şi restul untului la temperatura camerei.
Într-un vas de cuptor cu margini înalte se pune un prim strat de fidea cu unt, taiem fâșii apoi se repartizează umplutura de nuca și rulam fiecare fâșie. 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, se prepară siropul din miere, 6 linguri de apă, 2 linguri apă de portocale şi scorţişoară. Se scoate tava din cuptor şi se toarnă siropul fierbinte. Se lasă să se răcească în totalitate înainte de a aduce la masă.

Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare