Muschi de porc cu garnitura de orez


Buna dimineața atunci cînd vrei grătar cu garnitura de orez faci aceasta reteta, noua ne place foarte mult și de aceea va propun sa o incercati.
Ingrediente 
1 cana orez cu bob rotund
1 cana supa de pui (dacă nu aveți supa , puneți apa)
1/3 cana apa
20 gr fidea (sau orz; sau 2 linguri migdale decojite)
1/2 lingura unt
1/2 lingura ulei
sare
4 fripturi de porc
Oregano
Piper

1 vanata 



Mod de preparare
Spalam bine fripturile , presărăm sare, oregano și piper și le punem pe grătar sau în tigaie grill. Și le lăsăm să se rumenească pe ambele părți.


Curatam vinata apoi taiem felii, punem sare si lasam 10 minute, apoi punem ulei in tigaie si le prajim. 



Orezul se spala in multe ape, pana ramane apa curata pe el. Se acopera cu apa rece si se lasa sa stea 30 minute. Dupa aceea, se trece orezul sub jet de apa rece, se pune intr-o sita si se lasa la scurs pana e nevoie de el.Se pune supa si apa intr-o craticioara si se aduce la fierbere. Se adauga si 1/2 lingurita sare in supa.
* daca doriti sa folositi arome, putei adauga in supa 1 foaie de dafin,  o bucatica de scortisoara etc.Intr-o oala mica se incinge uleiul si untul. Se prajeste, amestecand tot timpul, fideaua rupta bucati mici (sau orz; sau migdalele). Cand se rumeneste, se adauga orezul si se amesteca astfel incat sa se acopere de grasime. Se adauga supa fierbinte si se aduce la fierbere.Se pune capacul pe oala si se fierbe la foc mic timp de 5 minute (daca va uitati prin capac, dupa acest timp supa va fi absorbita aproape de tot).Opriti focul. Puneti un prosop pe oala, apoi puneti capacul si lasati sa se faca orezul in abur timp de 10 minute.




 

Comentarii

Postări populare