Cozonaci cu mere
Buna seara
În urma cu 15 ani am fost in Turcia că turist, dimineața mergeam la o cafenea sa mi beau si mi aduceau ceva dulce lîngă. Intr-una din zile mi au adus cozonac cu mere. Am cerut rețetă si mi au dat o. Dar am scris o pe o hârtiuță Și am căutat o foarte mult timp, ieri am găsit o intre o punguța cu amintiri. Dar să lăsăm vorba Și sa va las rețetă.
Ingrediente:
600 gr faina
2 oua
250 ml lapte
2 linguri cu zahar
10 g drojdie uscata
2 linguri cu unt topit
4 linguri cu ulei
1/4 lingurita cu sare
pentru umplutura:
1 lingura coniac
1 kg mere
100 gr zahar
50 gr unt
1 lingura scortisoara
1/2 lamaie
1 cana migdale
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământă toate ingredientele enumerate. Lasă aluatul să crească la loc călduţ, ferit de curenţii de aer, pentru 90 de minute. Intre timp, curăţă de coajă şi cotoare merele. Dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit în untul topit. Adaugă zahărul, scorţişoara şi sucul de lămâie. Amestecă să nu se lipească. Adaugăm zi migdalele si mai lasam 5 minute.
După 10-15 minute, ia merele de pe foc şi lasă-le să se răcească. Răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei şiîmparte-lîn două sau trei bucăţi, potrivite pentru tăvile pe care le ai.
Intinde aluatul şi acoperă fiecare foaie cu merele răcite şi aromate. Rulează strâns şi pune într-o tavă unsă cu ulei.
Lasă din nou la crescut, de data asta până îşi dublează volumul. Dă cozonacii la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc (45-60 de minute). Taie doar după ce s-au răcit.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu