Cozonaci cu crema de nuca si cacao


Cozonac cu crema de cacao și nuca

Alta reteta uitata in caietul meu, dar uite ca i a venit rândul si am facut , au iesit super buni
 Ingrediente
Pentru aluat
1,2 kg făină
2 cuburi drojdie proaspătă
4 ouă
100 gr unt
500 ml lapte
200 gr zahăr
100 ml ulei
3-4 plicuri zahăr vanilat
1 linguriță esență de rom
coajă de lămâie, după gust
Pentru umplutură
500 gr nuci
2-3 linguri cacao
zahăr, după gust
1 linguriță esență de rom
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Freci drojdia cu 2-3 linguri de zahăr, adaugi 2 linguri lapte cald și făină cât să obții o pastă. Lași maiaua să crească până când își dublează volumul, apoi o pui peste făina cernută. Adaugi un ou și trei gălbenușuri, untul topit, uleiul, aromele și începi să frămânți. Torni treptat laptele cald, în care ai dizolvat zahărul.
Frămânți până când obții un aluat moale, dar care nu se mai prinde de marginile vasului. Îl acoperi și-l lași să crească până când își dublează volumul.
Macini nuca și o amesteci cu albușurile rămase, adaugi cacaua, arome și zahăr după gust.
Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi cu mâna. Ai grijă să ungi suprafața de lucru cu ulei sau unt moale, pentru a nu se prinde aluatul. Pui pe fiecare foaie jumătate din cantitatea de nucă, o întinzi și rulezi cozonacii. Îi așezi în tăvi tapetate și-i lași să crească 30 de minute, apoi îi ungi cu ou și-i dai la cuptor, până când se rumenesc.

Asa arata  dupa ce i am scos din cuptor
Asa arata după ce i am scos din cuptor 

Sectiune 

 

Comentarii

Postări populare