Dorada regala la tigaie

Dorada regala la tigaie
Iata o reteta simpla si rapida, delicioasa datorita produsul proaspat si exceptional. Dorada este un pește care trăiește în Marea Mediterană și în unele părți costale ale Atlanticului de nord. Se hrănește cu midii și crustacee. Dorada este cunoscut atât pentru carnea sa foarte gustoasă, cât și pentru spectaculozitatea pescuitului.
Ingrediente
1 dorada frumoasa
Lamaie
1 ceapa esalota sau verde
1 catel de usturoi
1 rosie
1/2 ardei rosu
4-5 linguri ulei
20 g de unt
sare, piper
cimbru, dafin
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.
Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.
Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin.
Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute.
Puneti sare si piper.
Preparati pestele, curatati-l, puneti sare si piper.
Am umplut-o cu un pic din compozitia rosie-ardei.
Puteti s-o fainati pe ambele parti daca vreti - uscati-o inainte cu un prosop de hartie.
Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei si untul.
Puneti dorada la foc ridicat si colorati-o 5 minute.
Reduceti focul si lasati-o 10 minute.
Puneti in tigaie un pic de ulei si intoarceti dorada.
Lasati-o sa se coloreze pe cealalta parte 5- 10 minute. Verificati daca nu este cruda.
Prezentati-o intreaga pe un platou.
O puteti acompania cu cartofi sotati sau fierti sau prajiti si lamaie 

 

Comentarii

Postări populare