Friptura de miel
Buna ziua dragii mei
Reţeta pentru friptura de miel dupa reţeta bunicii. Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, eu fac si de Crăciun friptura de miel deoarece aici în Grecia ai mei mănâncă miel si de Crăciun. Pentru ca friptura să iasă exact ca şi cea pregătită de bunica, trebuie să urmaţi o reţetă simplă. Reţeta este garantată, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline.
Friptura de miel
Ingrediente:
1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
10 cartofi
6-7 caţei mari usturoi
1 pahar mare vin alb
1 cană de apa
50 ml ulei de măsline
Oregano, sare si piper
Gouda/ cascaval
Mod de preparare
Curatam, spalam si taiem cartofii.
Amestecam sare , piper si oregano într un castron
Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul, amestecul de sare, piper si oregano, bucatele de gouda. Ungem pulpa cu ulei de măsline , o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduta, adaugăm si catofii.
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou.
Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.
Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.
Friptura de miel
Ingrediente:
1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
10 cartofi
6-7 caţei mari usturoi
1 pahar mare vin alb
1 cană de apa
50 ml ulei de măsline
Oregano, sare si piper
Gouda/ cascaval
Mod de preparare
Curatam, spalam si taiem cartofii.
Amestecam sare , piper si oregano într un castron
Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul, amestecul de sare, piper si oregano, bucatele de gouda. Ungem pulpa cu ulei de măsline , o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduta, adaugăm si catofii.
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou.
Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.
Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu