Paine pufoasă
Pâine pufoasa de casă
Altă rețetă de la prietena noastră și membru în grup Rodica Florina Arsin,căruia îi mulțumesc pentru poze și reteta
Ingrediente:
500-800 gr făină
putina sare
25 gr drojdie proaspătă
1ou
1 galbenus
40-60 ml ulei
lapte caldut (cât cuprinde aluatul)
5 linguri cu vârf de smantana nu foarte grasă.
Mod de preparare
Se amesteca drojdia în laptele călduț pana se dizolva se lasa circa 5 minute pentru a se activa. Se pun toate ingredientele într-un vas peste care se adaugă laptele cu drojdia și se frământă pana ce se obtine un aluat omogen și ușor elastic. Se lasa la dospit 1 ora la cald după care se pot forma painicile sub ce formă doriti: impletituri,a baghetă, sau covrigei se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se presară susan sau mac după preferințe se lasa 15 minute în tava la dospit și se pun în cuptorul preincalzit.
Poftă buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu