Soutzoukakia /σουτζουκάκια


 

 

 
Buna dimineața
Soutzoukakia
Soutzoukakia smyrneika – este un fel de mancare al Greciei. Provine din orasul Smirna
Ceea ce fac aceste chiftele sa fie unele speciale, sunt adaosurile de chimen si scortisoara, umplutura de branza feta, dar si forma specifica, usor lunguiata.
Pot fi pregatite in baie de ulei, pe grill sau gratar si servite cu diverse garnituri.
Sunt foarte aromate si delicioase!
Ingrediente
300 gr carne de vita (sau amestec de vita si porc)
2 felii de paine inmuiate in vin rosu
2 catei de usturoi
2 fire ceapa verde
1 ou
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita scortisoara
sare, piper
Umplutura
200 gr branza feta
2 linguri menta proaspata (patrunjel)
piper
Sos
2-3 rosii
2 linguri
ulei
1 vf lingurita zahar
2-3 catei de usturoi
50 ml vin rosu
sare, piper și oregano
Mod de preparare
Carnea se toaca, apoi se amesteca cu paine inmuiata in vin, ou, usturoi zdrobit, ceapa verde tocata marunt, scortisoara, chimen macinat, sare si piper.Compozitia se amesteca foarte bine. Branza feta se paseaza cu furculita, apoi se amesteca cu menta tocata marunt si piper.Se formeaza chiftele mari, usor lunguiete, care se umplu cu amestec din branza feta.Soutzoukakia se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Sosul de rosii (atunci cînd vreți să pregătiți cu sos)
Rosiile se curata de coaja, se toaca in cuburi mici
si se calesc in ulei timp de 1-2 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute, zahar, sare, piper.Se toarna vinul si se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute.Dupa ce se prajesc, chiftelele se adauga in sosul de rosii
si se lasa sa fiarba timp de 5 minute, sa se imbibe cu sos.Chiftelele se servesc calde, cu orez, piure sau cartofi prajiti.

Comentarii

Postări populare