Supa de fasole rosie
Supa de fasole.
Este un pic diferita de cea clasica dar este la fel de buna
Ingrediente
200 gr fasole uscată
1 ceapă
3-4 morcovi
1 păstârnac
1 ţelină 3 linguri ulei
1 ardei gras
200 gr roşii decojite în suc de roşii
sare
Apa
2 dovlecei
Mod de preparare
Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece, 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se limpezeşte şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea câteva clocote şi se schimbă apa. Se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina, dovleceii şi ceapa, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Se fierbe vasul acoperit, la foc potrivit, 2-2 ½ ore.
Se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi roşiile mărunţite cu sucul de roşii. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare.
Pofta buna , zi frumoasa
Comentarii
Trimiteți un comentariu