Peynerly cu crema de branza si cascaval
Bărcuțe sau peynerly
Ai rămas în pană de idei pentru pachetelul piticului scolar????
Eu am o idee, pentru ca am făcut aluatul acesta și la chifle m am gândit ca ar merge și la aceasta rețetă
Bărcuțe sau peynerly cu crema de brânză și cașcaval
Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.
Ingrediente
900 gr făină
1 pliculeț de drojdie uscată;
250 ml lapte cald
250 ml ulei de floarea-soarelui
250 ml apă minerală carbogazoasă
1 lingură de sare;
2 linguri de zahăr.
1 ou pentru uns
200 Gr Cașcaval
200 Gr crema de brânză Philadelphia light
Mod de preparare
Cerneți faina
Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.
Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul. Adăugați făina și frământați aluatul.
Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 60-90 de minute într-un loc cald. Puneți 50 Gr Cașcaval in aluat. Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute.
(Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.)
Rupem bucăți din aluat, egale și le întindem puțin și apoi punem crema de brânză Philadelphia light și deasupra cașcaval. Le strângem la capete încât șa aibă forma unei barcute
Ungem o tava cu ulei și punem bărcuțele, acoperim tava pentru 15 minute
Ungem bărcuțe cu ou bătut.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-30 de minute. Pofta buna vă doresc
Comentarii
Trimiteți un comentariu