Paine împletită fara framantare
Buna dimineata. Pâine împletită fără frământare. Dragii mei va aduceți aminte de colacii aceia pufoși , pe care ii găseam la brutarii? Erau foarte buni iată rețeta lor, cea mai ușoara rețeta de pâine. Sunt sigura ca mulți dintre voi o vor încerca, ai mei nu mananca paine deloc, dar aceasta paine i a atras si au mancat. Din ingredientele de mai jos iese o paine.Ingrediente
1 lingura drojdie.
1 cană de apă caldă
3 linguri zahăr
1/2 lingura. sare
1/3 cana ulei de rapita
3 cani făină alba + 1/4 cana
1 ou pentru ungere (opțional pentru pâine de post ulei de măsline substitut)
Semințe de susan si mac pentru topping
Mod de preparare
Într-o pungă de plastic care se inchide se adaugă drojdia, apă, zahăr, sare, ulei si 3 cani de faina. Cu mana apasati incet punga cat sa se amestece ingredientele.
Se pune punga intr-un bol cu apa calda pentru 30 de minute. Adaugam 1/4 cana de faina si apasam putin. Scoatem din bol si lasam punga pe masa timp de o ora sa screasca ( inchideti punga dupa ce ati pus faina).
Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din punga , punem faina pe masa, rupem aluatul in trei, fiecare bucata de aluat o facem un sul lung si apoi impletim. Punem hartie de copt in tava punem painea, batem usor oul si ungem painea si deasupra punem susan. Preincalzim cuptorul la 200 de grade , coacem painea pentru 40 de minute la 160 de grade. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu