Tort cu blat de morcov si crema de branza
Nu stiu ce parere aveti, dar eu cred ca tortul de morcovi si crema de branza este tortul ideal pentru masa de sărbătoare, eu lam facut pentru ziua mea (23/12). Imi place gustul, aroma, culoarea, combinatia intre blatul cu morcovi si crema fina, proaspata si spumoasa de branza
Ingrediente
Pentru blat:
250 gr. faina
200 gr unt
2 lingurite mici rase de praf de copt
3 vanilii
4 oua
300 gr de morcovi rasi prin razatoarea mica
(secretul este sa-i razi si sa-i adaugi in compozitie exact la momentul in care ai nevoie de ei)
200 gr de zahar
Un varf cutit sare
Pentru crema:
250 gr de mascarpone sau branza de vaci foarte proaspata si bine scursa (banza de vaci se amesteca bine cu doua linguri de smantana grasa si inspumeaza, omogenizeaza bine cu un blender vertical pana devine crema fina)
100 gr de unt la temperatura camerei
150 gr de zahar pudra
100 gr de smantana pentru frisca
Compot de piersici (pentru însiropare)
Mod de preparare
Ouale pentru blat se bat cu zaharul si untul pana se albesc si omogenizeaza bine.
Faina, sarea, praful de copt, vanilia se pun toate impreuna si se amesteca. Se rad morcovii si imediat ii pui in crema de oua. Omogenizeaza bine, dar cu miscari lente.
Adauga tot amestecul uscat (in doua reprize) si amestecam pana la omogenizare. Se amesteca lent si de jos in sus.
Aluatul se pune intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina.
Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 minute.Cand este gata – fa testul cu scobitoarea
lasa blatul sa se raceasca putin, in forma, apoi scoate-l cu grija si pune-l pe un gratar sa se raceasca complet.
Crema
Crema de branza preparata de tine sau crema mascarpone se bate bine cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa. Adauga untul topit si sleit (rece). bate crema cu mixerul pana devina spumoasa si capata o consisteta placuta.
Adauga smantana si continua sa bati cu mixerul la viteza mica.
Asamblare
Blatul se poata taia in doua. Imparte crema in doua.
Pune prima foaie pe o farfurie, si cu o lingura insiropam cu zeamă de compot si adaugam crema.
Pune a doua foaie de blat, peste care punem un nou strat de crema si imbracam tortul cu crema.
Este ideal daca acest tort de morcovi sta la rece cel putin 12 ore inainte de a fi servit. Decoreaza-l cu fructe . Oricum ar fi decorat, este delicios!
Comentarii
Trimiteți un comentariu