Peinirli sau pizza grecească


 

Cea mai bună rețetă tradițională de pizza grecească în formă de barcă! Pizza grecească în formă de barcă sau Peinirli / Peynirli este un preparat tradițional care a fost adus de grecii care au trăit lângă Marea Neagră în urmă cu aproape 100 de ani. Această rețetă de pizza grecească este o interpretare diferită a pizza tradițională italiană sau calzone.
Rețetă de pizza grecească în formă de barcă versus pizza italiană
Pizza italiană are o bază subțire și crocanta , dar pentru această rețetă de pizza grecească veți avea nevoie de o bază mai pufoasă și mai groasă, care vă va ajuta să vă mențineți ingredientele la loc odată ce umpleți peynirli.
Spre deosebire de pizza sau calzone tradițională italiană, această pizza grecească (Peinirli) are forma unei barci deschise, cu capete pliate, iar ingredientele sale cheie se topesc delicios în mijloc.
În mod tradițional, peinirli este făcut cu kasseri , o brânză grecească care este sărată, cu textura moale,
Ingrediente
400 gr făină
235 ml lapte la temperatura camerei
30 ml ulei de masline ( 3 linguri)
25 gr unt
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
8 gr drojdie uscată
Pentru topping
400 gr branza kasseri  sau amestec de brânză mozzarella, edam,gouda sau cheddar
150 gr slănină (opțional)
1 ardei verde (optional)
150 gr sunca bacon
Mod de preparare
Pentru a face această rețetă de pizza grecească (peynirli) începeți prin a pregăti mai întâi aluatul. In vasul mare de la mixerul electric adaugam laptele (la temperatura camerei), drojdia si zaharul si amestecam cu o furculita, pentru ca drojdia sa se dizolve complet. În același castron, adăugați făina, untul, uleiul de măsline și sarea. Folosește cârligul de aluat pentru a amesteca ingredientele la viteză medie, timp de aproximativ 5-7 minute. Aluatul pentru această rețetă de pizza grecească trebuie să fie neted și elastic și ușor de rulat
Ungeți ușor aluatul cu puțin ulei de măsline, puneți aluatul într-un castron mare și acoperiți cu folie de plastic. Lăsați aluatul să stea la loc cald timp de cel puțin 30 de minute, până își dublează volumul.
Scoateți din bol aluatul pentru pizza grecească și împărțiți-l în 6 porții egale. Întindeți aluatul și modelați în porții subțiri, de formă ovală, ca o bază de pizza.
Pentru toppingul pentru această rețetă de pizza grecească, radem brânzeturile peste aluatul întins și îndoiți colțurile de aluat pentru a-i forma crusta. Asigurați-vă că strângeți capetele astfel încât aluatul să se lipească și să nu se desfășoare în timpul coacerii. Îndoiți mai întâi marginea de jos. Asigurați marginile apăsând-le ferm sau sigilându-le cu puțină apă. Începeți să pliați marginea superioară în același mod în care ați făcut-o pentru partea de jos. Și în cele din urmă pliați cele două capete creând o pizza în formă de barcă cu margini înălțate. Acestea vă vor menține ingredientele la locul lor.
Tăiați slănina și ardeii în fâșii mici. (daca puneti) Deasupra se adauga baconul/sunca 
Preîncălziți cuptorul la 180C și coaceți peinirli pentru 20 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați peynirli-ul să se răcească câteva minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare