Chec pufos cu ciocolata
Chec pufos cu ciocolata
Pentru ca am ciocolata am zis sa fac si acest chec pufos cu ciocolata, care s a terminat imediat, asa ca haideti sa vedem reteta
Ingrediente
3 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
200 gr făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Esență după gust
5 linguri ulei
2 linguri pudră de cacao
Pentru glazură
200 ml smântână pentru frisca
125 gr ciocolata
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt și cernem totul într-un bol.
Separat, mixăm ouale cu 8 linguri se zahăr până acesta se dizolvă complet.
Treptat și alternativ, încorporăm și laptele și uleiul.
Adăugăm esența și făina cernută.
Ungem o tava de yena, cu ulei si punem compozitia in tava
Preîncălzim cuptorul la 180
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 minute. După ce se rumenește frumos, scoatem checul din cuptor, îl lăsăm să se răcorească după care glazuram.
Punem smântână pentru frisca in craticioara, cind începe sa faca bule punem ciocolata rupta bucati si oprim focul. Acoperim cu un prosop pentru 5 minute apoi amestecam cu un tel pana devine ca o crema. Punem crema in frigider pana se intareste apoi, punem peste checul racit.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu