Carne de vițel cu orz

 

Buna ziua dragii mei,  sunt sigura ca toti ati gustat macar o data in viata un ghiveci , iar multi dintre noi adoram aceasta mancare cum si eu ador aceasta mancare. Ghiveciul cu carne de vitel, este una dintre mancarurile bucatariei grecesti , este mai mult pentru masa de duminica. Chiar daca nu este o mancare grea, necesita insa mult timp de fierbere. Daca ati calatorit si ati mancat in Grecia si v a placut cred ca a sosit ora sa invatati sa o faceti si voi. De data aceasta am ales sa fac in cratita si nu la cuptor
Ingrediente
1 pachet (500 g.) Orz Misko
1 kg de vițel umăr cu os,  taiat
½ cana ulei
1 ceapa
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 linguriță linguri cimbru
1 linguriță linguri de busuioc
2 lingurite pasta de tomate
½ cana vin alb
500 gr rosii tocate
Sare
Piper
3 litri apa
Mod de preparare
Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și  apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.
Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere. Restul de apa se fierbe si se adauga impreuna cu orzul, dupa ce carnea este fiarta. Mai fierbem nca 20 de minute si mancarea este gata.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


Comentarii

Postări populare