Branza de vaca facuta in casa



 Branza de vaci facuta in casa are un gust grozav, este foarte usor de facut iar pentru prepararea ei sunt necesare doar doua ingrediente. Este o branza dulce delicioasa care poate fi mancata ca atare, dar se poate folosi si la prepararea multor deserturi.

Ingrediente:
2 l lapte
50 ml zeama de lamaie (zeama unei lamai mari)
Tifon sau tul
Mod de preparare
Eu am cumpărat lapte de la cineva de aici din sat care are vacute.
Am strecurat laptele, am pus  laptele la fiert intr-un vas.



Apoi adaugati zeama de lamaie, amestecati si dati vasul de pe aragaz. 


Veti observa ca laptele incepe imediat sa se separe.



*Daca nu aveti lamaie la dispozitie, puteti folosi la fel de bine otet de vin alb, in aceeasi cantitate.
Pregatiti o sita, asezati deasupra un tifon si strecuratti.



 Nu aruncati zerul, este grozav la gogosi, cozonaci, clatite sau paine.
Daca doriti, puteti adauga si putina sare.
Strangeti tifonul si puneti branzica la scurs.


 Eu leg tifonul cu un elastic sa nu se desfaca si las branza la scurs in sita cu o greutate deasupra.



Intr-o ora, doua, este gata; scoateti-o din tifon si pastrati-o la frigider. Din 2 litri de lapte am obtinut 400 g de branza. Simplu, nu?



Spor la treaba si pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare