Saratele
Saratelele de casa sunt intotdeauna o alegere mult mai buna decat cele din comert, deoarece contin mult mai putine grasimi si poti diversifica reteta pentru a prepara o gustare pe gustul tuturor. In plus, aluatul pentru saratele este usor de preparat si poti obtine fara grija consistenta perfecta.
Ingrediente:
500 gr faina
150 gr unt
350 gr branza telemea
100 gr smantana
2 oua
Mod de preparare:
Pregătim ingrediente.
Incepe prin a da untul rece prin razatoare, apoi razuieste si branza telemea. Aluatul il poti pregati usor cu ajutorul robotului de bucatarie, dar si cu un mixer, folosind paletele pentru aluat.
Adauga faina in bolul mixerului, branza telemea, untul, cele doua oua si smantana si amesteca ingredientele pana cand obtii un aluat omogen.
Scoate aluatul pentru saratele in bol si mai framanta-l putin cu mainile. Imparte aluatul in doua bucati, pe care le vei lucra separat.
Toarna faina peste aluat si peste blatul de lucru si intinde compozitia cu ajutorul sucitorului. Aluatul nu trebuie sa fie foarte subtire, ci sa aiba o grosime cam de jumatate de centimetru. Foloseste o rola de patiserie pentru a taia aluatul fasii si pentru a forma saratelele.
Pune-le apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu putin ou batut. Eventual, poti presara la final putin susan.
Introdu tava cu saratele in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu