Cozonac cu 2 gălbenușuri
Cozonac, reteta de la Miha Bitza Bulucea, prieten și membru în grup
Ingrediente pentru aluat
600 gr faina alba
50 gr unt
2 galbenusuri
250 ml lapte
1 pliculeț drojdie uscata (el a folosit 1 cubuleț de drojdie proaspătă)
100 gr zahar
50 ML ulei
3 vanilii
Umplutura
200 gr nuca măcinată
2 linguri și jumătate de cacao
1 vanilie
4 linguri de zahar
2 albusuri
pentru uns
1 ou
2 linguri lapte
Zahar
Mod de preparare
Amestecam ingredientele uscate
Faina , zaharul, untul și gălbenușurile
Drojdia o dizolvam în lapte și turnam deasupra peste faina, uleiul îl punem ultimul ușor și frământăm pana facem un aluat care nu se lipește de degete, acoperim ligheanul și îl lăsăm sa crească la galdura.
Cât creste pregătim și umplutură
Batem albușurile cu zahar, ca la bezea, apoi adaugam cacao, vanilie și nuca și amestecam
Albușurile cu zaharAșa arată Adaugam cacao și nuca
După ce a crescut aluat frământăm ușor și împărțim în 4 părți egale.
Întindem ușor fiecare parte și punem cu lingura umplutură, apoi rulam, împletit 2 părți și punem în tava în care am pus hârtie de copt.Așa arată în tava
Acoperim și lăsăm sa crească 30 de minute.
Ungem cu oul bătut cu lapte, apoi punem zahar
Preincalzit cuptorul la 189 de grade și coacem pana se rumenesc bine, încercați cu scobitoare. Asa arata cozonacii după ce s-au copt
Pofta bună
Mulțumesc pentru reteta
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu