Cozonac cu 2 gălbenușuri


 

Cozonac, reteta de la Miha Bitza Bulucea, prieten și membru în grup
Ingrediente pentru aluat
600 gr faina alba
50 gr unt
2 galbenusuri
250 ml lapte
1 pliculeț drojdie uscata (el a folosit 1 cubuleț de drojdie proaspătă)
100 gr  zahar
50 ML ulei
3 vanilii
Umplutura
200 gr nuca măcinată
2 linguri și jumătate de cacao
1 vanilie
4 linguri de zahar
2 albusuri
pentru uns
1 ou
2 linguri lapte
Zahar



Mod de preparare
Amestecam ingredientele uscate
Faina , zaharul, untul și gălbenușurile



Drojdia o dizolvam în lapte și turnam  deasupra peste  faina, uleiul îl punem  ultimul ușor și frământăm pana facem un aluat care nu se lipește de degete, acoperim ligheanul și îl lăsăm  sa crească la galdura.


Cât creste pregătim și umplutură
Batem albușurile  cu zahar, ca la bezea,  apoi adaugam cacao, vanilie și nuca și amestecam

Albușurile cu zahar
Așa arată 
Adaugam cacao și nuca 




După ce a crescut aluat  frământăm ușor și împărțim în 4 părți egale.


Întindem ușor fiecare parte și punem cu lingura umplutură, apoi rulam, împletit 2 părți și punem în tava în care am pus hârtie de copt.
Așa arată în tava 



Acoperim și lăsăm sa crească 30 de minute.
Ungem cu oul bătut cu lapte, apoi punem zahar



Preincalzit cuptorul la 189 de grade și coacem pana se rumenesc bine, încercați cu scobitoare. Asa arata cozonacii după ce s-au copt 



Pofta bună
Mulțumesc pentru reteta
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept





Comentarii

Postări populare