Tort de biscuiti


 

Tort de biscuiti
Un tort este binevenit oricând, dar ce ziceți sa îl faceți în 10 minute și fără sa stați pe lingă cuptor.
Iată reteta mea
Ingrediente
Ingrediente budinca
800 ml lapte
50 gr + 50 g zahar
30 gr amidon
sare
2 oua mari + 1 galbenus
1 esenta de vanilie
50 gr unt
300 gr biscuiti Petit beure
Mod de preparare
Mai intai preparam budinca :
400 ml și 50 gr zahar se vor pune la fiert foc mic sa nu se prinda
Ouăle și gălbenușul se bat putin cu 50 gr zahar, se adauga amidonul si restul de lapte,
peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert, amestecand cu telul continuu, se transfera compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine pe foc ,amestecand mare, pana se îngroașă, o tineti pana obtineti consistenta dorita
Se ia de pe foc si se adauga untul si esență de vanilie,se amesteca bine pana ce untul se va dizolva complet in budinca
Asamblare:
cat inca este calda turnam budinca in strat subtire in tava tapetata cu folie alimentara, asezam un strat de biscuiti, turnam budinca. Alternam straturile de biscuite si budinca pana se temina. 



Și asa arata după ce am terminat de ansamblat



Acoperim cu folie si dam la rece pana se intareste complet .
se portioneaza cu un cutit bine ascutit pe care l-am trecut printr-un jet de apa calda si sters cu un prosop curat. 


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare