Piure de broccoli
Piure de broccoli
Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl fierbem ușor la aburi. Este unul dintre modalitățile mele preferate de a găti broccoli. Rețeta nu are nevoie de multe ingrediente, doar de puțin unt și smântână lichidă pentru gătit pentru a-i completa gustul. Păstrează lucrurile simple.
Smântâna de gătit e opțională la piure-ul de broccoli, dar recomandată pentru un gust mai bun.
O garnitură rapidă și gustoasă din broccoli, cu puține calorii.
Ingrediente
1 căpățână broccoli (300g fără tulpină)
20 ml smântână lichidă
40 gr unt
sare de mare
piper negru
Mod de preparare
Pentru început căpățâna de broccoli, tăiată și spălată. Am luat doar florile, fără tulpină și le-am fiert la aburi într-o oală sub capac, cu o cantitate mică de apă și sare.
Se fierb pentru aprox 10 minute. Înainte de a lua broccoli de pe foc se verifică cu o furculiță pentru a vedea dacă este bine fiert. O parte din apa în care a fiert se poate păstra, dacă vrem un piure mai cremos. De obicei o las deoparte și adaug din ea ulterior, după ce am mixat totul.
Am mărunțit broccoli fiert cu un mixer vertical și am adăugat untul, smântana lichidă pentru gătit și puțin din apa în care a fiert broccoli.
NOTITELE RETETEI
Informatii nutritionale
Piure de broccoli
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 156 Calorii din grasimi: 108
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 12g18%
Total carbohidrati: 10.2g3%
Fibre alimentare: 3.9g16%
Proteina: 4.5g9%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Așa l am servit noi cu mușchiuleț de porc
Comentarii
Trimiteți un comentariu