Chiftele din peste la cuptor


 

Chiftelute de peste, coapte in cuptor, cu mai putine grasimi, se prepara foarte usor si sunt ideale langa o salata colorata sau alături de skordalia, cum am făcut noi!
Se pot servi calde dar și reci sunt la fel de gustoase
Ingrediente
500 gr file de bakaliaro
2 cartofi fierti in coaja
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
2 linguri marar tocat
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita oregano uscat
pesmet pentru tavalit chiftelutele
1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu aiba oase! Rastoarna-l in castron, adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Formeaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Pune-le intr-o tava pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline, apoi coace-le la 180 de grade C, cam 15 de minute, intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le inca 15 minute, pana se rumenesc.
Serveste chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspătă sau alături de skordalia , sunt delicioase!
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare