Pulpa de berbec la cuptor cu lemne


 

Bunicul meu avea oi, bineînțeles  ca atunci când el vroia era cel mai bun bucătar, de câteva ori pe an, ca nu îl lasa bunica in bucatarie, era treaba ei sa gătească pentru familie. Dar atunci cind bunicul vroia sa mănânce ceva facut de el , stătea în bucătărie și gătea.
El făcea aceasta reteta de Pulpa de berbec, la cuptorul sobei, cu lemne avea alt gust "omule", asa zicea el.
Asadar sa vedem vedem cum se prepara aceasta reteta.
Ingrediente
1 pulpă grăsuţă de berbec taiata bucăți
100 gr. unt
sare grunjoasă
muştar
1 căpăţână de usturoi
1 lămâie
1 linguriţă oregano
ulei de măasline
câţiva cartofi (cât cuprinde tava)
Mod de preparare
Am pregatit întâi cuptorul cu lemne,
Spalam Pulpa de berbec.
Curatam usturoi, spalam și 1/de capatana o tocam mărunt, iar cealaltă o taiem rondele
Amestecam unut, sare, oregano, usturoi și muștar. Ungem bucățile de carne cu aceasta compoziție
Curatam cartofi și ii taiem, apoi ii spalam. Punem în tava cartofi, apoi bucățile de carne, usturoi, lămâie felii.


Acoperim tava cu folie de aluminiu
Punem tava în cuptor și lăsăm aproape 3 ore.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare