Falafel


Reteta de falafel este una din cele mai simple si mai usoare aperitive si as putea spune ca este cel mai popular mezze in bucataria Orientului Mijlociu. Falafel este un fel de chifteluta/crocheta din naut (poate fi pregatita si din boabe de fava ), ce nu are nevoie de oua pentru a se lega.
Partea frumoasa a acestei retete este ca ne putem juca cu ingredientele, adaugand coriandru sau patrunjel sau amandoua, putem sa le coloram in interior in verde folosind mai multa verdeata.
Reteta de falafel este foarte cunoscuta in randul vegetarienilor/ veganilor, dar si cei care tin post se vor bucura de gustul si textura acestor chiftelute din naut.
Ingrediente
250 gr naut
1/2 legatura patrunjel tocat
1/4 legatura coriandru (in rețea originala este, eu nu pun, am pus oregano )
2-5 lingurite faina – in functie de cata apa abosrb boabele
1 ceapa medie
2-3 catei usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita chimion
ulei pentru prajit
tigaie adanca
Mod de preparare
Boabele de naut trebuie sa stea in apa rece minim 10 ore inainte de a fi folosite.
Vom scurge apa din naut, iar pe acesta il vom pune intr-un robot de bucatarie. Adaugam toate ingredientele enumerate mai sus (cu mentiunea ca punem pentru inceput 2 lingurite faina) si mixam pana obtinem o pasta fina.





Luam pasta obtinuta si o modelam intre palme in forma de bile. Daca pasta nu se leaga adaugam faina trepat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.



Prajim chiftelutele falafel in baie de ulei incins pana se rumenesc uniform pe toate partile. Vom praji cantitati mici in acelasi timp, astfel incat sa le putem scoate sau roti la timp cand s-au rumenit.





Chiftelutele de falafel pot fi servite in lipii, cu tahini sau hummus si vor fi cu siguranta insotite de o salata proaspata. Daca aveti de gand sa pregatiti salata tabouleh sau salata fattoush, va garantez ca nu veti regreta alegerea facuta.




Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare