Colac și chifle cu anason



 

Colac și chifle cu anason
Pe blog mai găsiți o reteta de pâine țărănească cu anason, dar ca este cu maia.
Această reteta care v-o aduc astăzi este simpla fără maia.
Ingrediente
1 kg făină alba
2 pliculețe drojdie uscata
1 lingura zahar
1 lingura sare
400-500 ml apa
2 linguri de ulei
1/2 cana semințe anason
Mod de preparare
Punem drojdia uscata, sare, zahar, ulei și puțină și amestecam. Adaugam faina și restul de apa și frământăm pana nu se lipeste de degete. Apoi adaugam semințele de anason și amestecam bine sa se incorporeze în tot aluatul.



Acoperim cu prosop și lăsăm sa crească o ora la loc cald.



Unge o tava cu ulei
După ce a crescut frământăm ușor sa iasa aerul și facem colac și chifle sau facem franzele sau o punem în tava mai mare și facem o singura pâine.





Cum doriți.
Lăsăm sa mai crească  în tava pentru 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 50-60 de minute.
Apoi o scoatem în cuptor și acoperim cu prosop
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare