Cornulete cu apa minerala


 Cornulete cu apa minerala

Reteta mi a dat una dintre cumnatele  mele, căruia ii mulțumesc.
Ingrediente
600 gr faina
250 ml apa minerala
125 ml ulei
50 gr zahar
1 plic drojdie uscata
1 plic zahar vanilat
3 vanilii
Sare
Zahar pudra 



Mod de preparare
Cernem faina împreună cu sare. Amestecam drojdia uscata cu zaharul și 2 linguri apa minerala. Lăsăm drojdia sa se activeze pana apar la suprafață mici bule. 



Într o craticioara mica punem ulei, apa minerala și restul de zahar și încălzim puțin acest amestec. 
Facem o adâncitură în faina și punem drojdia activata și amestecul de ulei și frământăm dar nu foarte mult. 



Dam aluatului o forma rotunda, acoperim cu prosop și lasă să crească 30 de minute la temperatura camerei. 



Încălzim cuptor la 180 de grade.
După ce aluatul a crescut îl asezam pe masa de lucru pe care am unso cu ulei.



Rupem o bucata de aluat și întindem o foaie rotunda. Taiem foaia pe jumătate apoi sferturi și fiecare sfert în jumătate.
La baza fiecărui triunghi punem gem sau nuttela și rulam către vârf. 




Asezam cornulete in tava în care a pus hârtie de copt. Lăsăm sa mai crească 10-15 minute. 



Coacem 15-20 de minute la cuptorul preincalzit.
Scoatem cornulete din cuptor si le pudram cu zahar pudra cât încă sunt calde.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 


Comentarii

Postări populare