Cheesecake
Ingrediente
Pentru crustă
22 biscuiți Oreo
3 linguri de unt topit
1 lingură de zahăr
Pentru umplutură
450 gr mascarpone
450 gr smântână pentru frișcă
200 gr zahăr
50 gr zahăr pudră
12 biscuiți Oreo făcutți bucățele
Mod de preparare
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, sfarama biscuiții Oreo. Adaugă untul topit și zahărul, amestecă bine până la omogenizare. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute și apucă-te de umplutură.
Bate mascarpone-ul și zahărul (nu prea mult) până se omogenizează. Dă deoparte. Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până se întărește. Încorporează treptat crema de brânză peste frișcă cu ajutorul unei spatule.
Amestecă ușor și cu mișcări largi până la omogenizare. Tot cu spatula, încorporează și biscuiții Oreo sfărâmați.
Toarnă umplutura peste crusta din congelator. Dacă vrei, poți decora cu extra biscuiți sau fructe proaspete. Dă totul la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu