pesto cu smantana

 
Peste paste, friptura, pizza, in salate sau orez, cu legume crude sau cu biscuiti sarati, sosul pesto cu smantana schimba total gustul preparatelor. Poti inlocui smantana cu iaurt, daca vrei un sos mai usor
Ingrediente
600 gr pătrunjel
250 gr nuci
4 caței de usturoi
50 gr parmezan
200 ml ulei de masline
200 g smanatana/iaurt
sare
piper
Mod de preparare
Spalam bine pătrunjel și îl lasă pe hârtie de bucătărie sa se scurga
Amesteci pătrunjel, nucile, usturoiul si parmezanul si incepi sa le mixezi cu blenderul, adaugand treptat uleiul pana cand se omogenizeaza. Aduagam sare și piper.
Dai deoparte si amesteci cu smântână/iaurtul.
Daca vrei un sos mai ușor poți înlocui smântână cu iaurt.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare