Fursecuri cu cacao si crema de unt
Ai poftă de ceva dulce şi cauţi o reţetă simplă şi rapidă? Nu mai căuta! Aici veți găsi reţeta perfectă. Aşa că prepară o tavă de fursecuri umplute cu cremă de cacao.
Ingrediente
Pentru fursecuri
200 gr unt
500 gr făină
2 ouă
2 lingurițe esență de vanilie
1 praf de sare
100 gr zahăr
2 linguri cacao
Pentru crema
3 ouă
50 gr zahăr
200 gr unt
2 linguri cacao
1 linguriță esență de rom
Pentru glazura
1 ciocolata kouvertoura
Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Fursecuri
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade
Frecam zahărul cu untul la temperatura camerei până devine o spumă, apoi încorporam ouăle, sarea, esența de vanilie, cacao și făina. Când ingredientele s-au omogenizat, punem aluatul în poș și formam fursecurile direct în tava tapetată. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le lași la răcit.
Pentru cremă
Batem ouăle cu cacao și zahărul și le punem pe foc mic, amestecând constant. Când crema s-a îngroșat dam deoparte, punem untul și esența de rom. Lasam crema să se răcească, apoi o mixam Unim fursecurile două câte două cu cremă de cacao.
Pentru glazura
Topim ciocolata pe baie de aburi , lasăm 2 minute și apoi punem fursecurile doar până la jumătatea fursecurilor, apoi le dam prin fulgi de ciocolata
Comentarii
Trimiteți un comentariu