Cheesecake cu crema și jeleu de căpșuni


 

Bună dimineața, cheesecake cu crema și jeleu de căpșuni
Am vrut ceva răcoritor și m am gândit sa va las aceasta reteta sănătoasă
Ingrediente
180 gr Biscuiti digestivi
90 gr unt
300 gr Branza de vaci
200 gr Crema de branza
0,5 miez Pastaie de vanilie
160 gr Zahar  pudra
10 gr Gelatina alimentara
1 kg Capsuna
150 gr Zahar cristal
50 ml Apa plata
0,5 buc Pastaie de vanilie
10 g Gelatina alimentara
Mod de preparare
Blatul si umplutura: Mai intai ne ocupam de forma de copt, care e musai sa fie cu peretii detasabili si pe care o tapetam foarte bine cu folie alimentara, atat pe fund cat si pe pereți. Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul. Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu o canita cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat.




Dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura. Pentru umplutura amestecam cu mixerul la viteza medie branza de vaci, crema de branza si miezul de la batonul de vanilie, cateva căpșuni (pe care le am spălat, și tăiat coditele) pana cele doua tipuri de branza sunt omogenizate si avem o crema. Punem treptat zaharul pudra si continuam sa amestecam pana este complet topit si granulele de zahar nu se mai simt cand trecem crema printre degete. Inmuiem gelatina in 2 linguri de apa rece, pana se umfla, cca 3-4 minute. O topim apoi la bain-marie (pe baie de abur). Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Trebuie doar sa o topim pana devine lichida, amestecand tot timpul. O luam de pe foc, o incorporam in crema de branza si amestecam bine bine. Turnam crema in forma si o dam la rece 2-3 ore. 



Jeleul de capsuni: Spalam bine fructele si le taiem felii.  Intr-o craticioara punem apa si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic, pana avem un sirop. Punem fructele in sirop alaturi de miezul de la batonul de vanilie (si teaca) si le lasam sa fiarba pana fructele sunt moi si jeleul incepe sa se lege. Tragem de pe foc, scoatem batonul de vanilie si punem gelatina, fara a o topi inainte, asa cum am facut pentru umplutura. Siropul este cald si se va topi simplu, prin amestecare. Daca folositi foi de gelatina (aveti nevoie de 6 foi), procedura este aceeasi: tinem foile de gelatina la inmuiat in apa rece, pana devin gelatinoase, apoi fie le topim si le punem in crema rece, fie le punem direct in crema/jeleul/siropul cald. Cand gelatina este topita, se toarna peste crema de branza, care deja trebuie sa fie intarita.




Dam totul la frigider 4-5 ore, de preferinta peste noapte, ca sa se aseze foarte bine cheesecake-ul.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare