Prăjitură cu gris și portocala
Prăjitură cu gris și portocale
O prajitura insiropata foarte gustoasa și aromata care se face ușor.
Ingrediente
Pentru blat
100 gr zahăr
100 ml ulei
100 gr iaurt
100 ml suc de portocale,
275 gr griş
75 gr migdale măcinate
1 linguriţă praf de copt
vanilie
1 ou
Pentru sirop
100 ml suc de portocale
100 gr zahăr
3 linguri de apă
1 bat de scorțișoară
Pentru decor
Smântână pentru tru frisca
3 linguri zahar pudra
Portocale
Mod de preparare:
Blat
Într-un bol amestecăm cu telul zahărul, uleiul, iaurtul şi sucul de portocale. Adăugăm apoi grişul, făina de migdale, praful de copt, vanilia şi la sfârşit adaugam oul. Turnăm amestecul într-o tavă cu fundul detaşabil şi unsă cu unt. Coacem totul la 180°C pentru 40 de minute. Imediat ce scoatem prăjitura de la cuptor, pregătim siropul, amestecând într-un vas, la foc mic, 100 gr zahăr cu suc de portocale, bățul de scorțișoară şi apă. Turnăm siropul peste prăjitura caldă.
Decor
Amestecam smântâna pentru frisca cu zahar pudra.
Taiem prăjitură și punem pe fiecare bucata frisca și o felie de portocala.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Se poate servi și asa fără frisca
Comentarii
Trimiteți un comentariu