Cafea Dalgona sau lapte cu spuma de ness
Cafea Dalgona, trendul primăverii.
Cafeaua Dalgona, Dalgona Coffee sau Dalgona Milk este o cafea care se prepară pe bază de cafea instant, zahăr și apă fierbinte și care se mixează până se transformă într-o spumă densă și cremoasă. Este spectaculoasă și se servește în pahare înalte, transparente, de Café Frappé.
Prepararea cafelei Dalgona pare mai degrabă un experiment pentru copii, decât o băutură pentru adulți. Trebuie să ai la îndemână doar trei ingrediente și să le mixezi până obții o cremă spumoasă și fermă, care să nu curgă atunci când răstorni castronul cu susul în jos.
Pentru a-ți ușura munca, cel mai bine este să folosești un mixer, dar nici telul nu este de lepădat, singura diferență fiind că folosirea celui din urmă va face ca prepararea să dureze mai mult.
Ingrediente:
4 linguri de cafea instant;
4 linguri de apă fierbinte;
4 linguri de zahăr;
250 ml de lapte fierbinte sau rece
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă zahărul și cafeaua instant, apoi se adaugă apa fierbinte și se amestecă din nou până se omogenizează toate ingredientele. Se mixează mai apoi cu mixerul sau telul aproximativ 5 minute, până se obține spuma cremoasă care a făcut celebră acest tip de cafea.
Pe măsură ce mixezi, spuma va crește în volum. Apoi se ia o cană sau un pahar, de preferat transparentă, se adaugă laptele, deasupra adaugi spuma obținută și gata, ai pe masa ta senzația internetului în 2020.
Poți încerca Dalgona clasică, cu lapte fierbinte, varianta rece, cu lapte rece și cuburi de gheață, varianta de post, în care folosești lapte vegetal, de exemplu lapte de migdale, soia sau varianta în care poți adăuga tu diverse arome.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu