Pâine cu ceai de menta
In satul unde sunt căsătorita, am ieșit la plimbare într o duminica, am trecut pe lingă casa unei vecine și miroase a pâine. Am continuat plimbarea, iar cind mam întors bătrână era în fata casei, cu pâine aștepta să vină nepotul ei sa ii dea. Am rugat o sa mi dea reteta de la pâine, bătrână mi a dat imediat reteta și mi spus asa "pâinea asta este facuta cu ceai, îți dau reteta dar întâi gusta sa vezi dacă ți place. Am gustat, e foarte bună ii spun eu. Atunci bătrână spune ia reteta și fa ți singura"
Asadar iată reteta
Ingrediente
500 gr faina (000 sau 650 ori in ce proportie doreste fiecare)
300 ml ceai de menta (40-50 grade)
50 ml ulei
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 plic drojdie uscata (pentru 500 gr faina)
Mod de preparare
Mai intai am făcut ceaiul de menta.
Pun ingredientele in bol mai mare sau un lighenut in ordinea în care mi a spus bătrână sare, 1 lingurita zahar, ceai de menta , ulei, faina, fac o adancitura in faina , pun cealalta lingurita de zahar si drojdia.
Amestec cu lingura cat sa se adune toate incgedientele.
Infainez masa de lucru, cu faina . Framant 10-15 minute pana cand obtin un aluat elastic si nelipicios.
Pun aluatul intr-un bol uns cu ulei, pun și câteva frunze de menta peste, il acoper si il las la crecut pana isi dubleza volumul.
Preincalzim cuptor la 190 de grade
Scot aluatul pe masa de lucru si il presez usor, cat sa iasa aerul. Dau painii forma dorita si o coc intr- forma de rotunda,
30-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand scot painea o dau cu pensul cu apa rece sa aiba putin luciu.
Așa arată pâinea taiata.
Pofta bună
Mulțumesc pentru reteta
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu