Prăjitură "Cartof"
Prăjitură ”Cartof” – resimțiți gustul copilăriei!
Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă las o rețetă reușită de prăjituri ”Cartof”. Prăjitura ”Cartof” este cea mai îndrăgită prăjitură din copilărie, care și se prepară extrem de simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Desertul copilăriei se prepară din cele mai accesibile ingrediente, este foarte gustos, aromat și frumos. Răsfățați și uimiți familia dragă cu un desert magic.
Ingrediente
100 gr de unt moale (la temperatura camerei)
5 linguri pudră de cacao
300 gr de biscuiți
200 gr de lapte condensat
1 lingură de coniac (optional )
3 vanilii
100 gr nuca măcinată
Mod de preparare
Pregătim mai întâi ingrediente
Combinați într-un bol untul moale cu laptele condensat și pudra de cacao. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul.
Fărâmițați biscuiții cu ajutorul blenderului sau mașinii de tocat carne. Adăugați biscuiții fărâmițați în bolul cu ingredientele omogenizate. Amestecați bine compoziția, folosind spatula. Adăugați 1 lingură de coniac (optional), adăugați nuca și vanilia și iar amestecați bine compoziția.
Ungeți mâinile cu ulei vegetal fără aromă. Luați câte puțină compoziție și modelați prăjiturile în formă de ”Cartof”.
Punem prăjiturile pe un platou și presărați-le cu puțină pudră de cacao. La dorință, puteți decora prăjiturile cu cremă după gust, nuci fărâmițate sau fulgi de cocos.
Dați platoul cu prăjituri la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Scoateți desertul apetisant din frigider și serviți-l cu mare plăcere alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu