Mâncărica de gogonele
Buna ziua , alta idee pentru post.
Mancare de gogonele verzi
Iată reţeta mea de mâncare de gogonele verzi, un preparat savuros şi sănătos, potrivit postului şi zilelelor în care vrei să găteşti ceva uşor, din legume.
Ingrediente
2 cepe
2 Morcovi
2 rosii mici
½ linguriţă piper
100 ml Ulei de floarea soarelui
Sare - după gust
800 gr Gogonele verzi (sau 8-9 gogonele medii)
Patrunjel/masline taiate /rosii
Iată reţeta mea de mâncare de gogonele verzi, un preparat savuros şi sănătos, potrivit postului şi zilelelor în care vrei să găteşti ceva uşor, din legume.
Ingrediente
2 cepe
2 Morcovi
2 rosii mici
½ linguriţă piper
100 ml Ulei de floarea soarelui
Sare - după gust
800 gr Gogonele verzi (sau 8-9 gogonele medii)
Patrunjel/masline taiate /rosii
Apa
Mod de preparare
Cureţi şi speli ceapa şi morcovii. Speli gogonelele şi roşiile şi le punem la fiert pentru 20 minute. Lasăm gogonele sa se raceasca, apoi le decojim si le taiem marunt. Tai ceapa mărunt, morcovii tăiați marunt.
Căleşti ceapa în ulei, până când devine transparentă, apoi adaugi pe rând roşiile, morcovii, gogonelele, boabele de piper şi puţină sare. Stingi cu apă fierbinte cât să treacă peste legume cu 1-2 cm.
Acoperi parţial vasul cu un capac şi laşi mâncarea să fiarbă la foc mic, 30-40 de minute. Din când în când, scuturi cratiţa cu scurte mişcări orizontale, pentru ca preparatul să nu se prindă de baza vasului.
Spre sfârşit, sărezi mâncarea după gust, iar după câteva clocote, stingi focul. Înainte de a servi porţiile la masă, presari deasupra pătrunjel tocat fin(eu am uitat), masline taiate si rosie.
Mod de preparare
Cureţi şi speli ceapa şi morcovii. Speli gogonelele şi roşiile şi le punem la fiert pentru 20 minute. Lasăm gogonele sa se raceasca, apoi le decojim si le taiem marunt. Tai ceapa mărunt, morcovii tăiați marunt.
Căleşti ceapa în ulei, până când devine transparentă, apoi adaugi pe rând roşiile, morcovii, gogonelele, boabele de piper şi puţină sare. Stingi cu apă fierbinte cât să treacă peste legume cu 1-2 cm.
Acoperi parţial vasul cu un capac şi laşi mâncarea să fiarbă la foc mic, 30-40 de minute. Din când în când, scuturi cratiţa cu scurte mişcări orizontale, pentru ca preparatul să nu se prindă de baza vasului.
Spre sfârşit, sărezi mâncarea după gust, iar după câteva clocote, stingi focul. Înainte de a servi porţiile la masă, presari deasupra pătrunjel tocat fin(eu am uitat), masline taiate si rosie.
Se poate sedvi calda cu mămăliguță sau rece cu paine.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu