Chec cu apa minerala si portocala
Checul de post este un desert simplu, economic, la indemana oricui. Fara oua, fara lapte, si totusi vom obtine un chec frumos si gustos. Ingredientul cheie in cazul acestui chec este apa minerala.
Ingrediente
250 ml apa minerala
100 ml ulei
150 gr zahar
500 gr faina
10 g praf copt
coaja si zeama de la o portocala
2 linguri cacao
Mod de preparare
Punem intr-un bol apa minerala, uleiul si zaharul si amestecam ca sa dizolvam zaharul.
Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Adaugam coaja si zeama de portocala. Daca doriti puteti adauga vanilie in loc.
Oprim un sfert din compozitie deoparte si turnam compozitia ramasa in tava tapetata cu hartie de copt. .
In compozitia ramasa vom adauga cacao si omogenizam. Turnam in tava si compozitia cu cacao.
Coacem checul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Facem proba introducand o scobitoare, daca ramane aluat pe scobitoare atunci mai trebuie copt, daca scoatem scobitoarea curata, atunci checul nostru este gata.
Lasam jumatate de ora checul in tava, sa se racoareasca, apoi il scoatem cu grija.
Il lasam sa se raceasca complet si apoi il taiem felii.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu