Pizza pe lipie greceasca




Πιζζα σε πίτα  ελενικι

ιλικα γα πιτα
150 γρ αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Δρεσσινγ
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
100 γρ Γούδα
Βακον
Παριζάκι
Πρασινι πιπερια
Κατασκευή
Τιν πιτα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι κε προστετουμε το λάδι. Βάλουμε περίπου 1/2 ποτήρι νερο κε ανακατεύουμε καλά, άμα χρειαστεί τα βάλουμε λίγο νερό ακόμα. Ζιμονουμε με το χαιρι γα 5-7 λεπτά.κοριζουμε τιν ζιμι σε δύο, κε απλατιζουμε με τα δάκτυλα.βαλουμε λίγο λάδι σε Τίφανι κε τηγανίζουμε γα 3 λεπτά σε κατε πλευρά.
Μετά που τηγανίζουμε τισ πίτες  βάλουμε κέτσαπ σπανό, μετά Γούδα, βακον, παριζάκι κε πρασινι πιπερια. Προτερμενουμε το φούρνο στις 190 βαθμούς κελσίου ψινουμε γα 20 λεπτά
Κάλι ορεχι.
Pizza pe lipie greceasca
Ingrediente
Pentru lipie
150 gr faina
2 linguri ulei
apa
sare
Dressing pizza
2 linguri ketchup
100 Gr Gouda
Bacon
Parizer
Ardei gras verde
Mod de preparare
Combina faina cu sarea si adauga uleiul. Toarna cca 1/2 pahar apa si amesteca, iar daca compozitia pare prea uscata, mai adauga putin cate putin apa.Framanta aluatul cu mana pentru cca 5-7 minute, pana cand dezvolta elasticitate. Adauga faina pe parcurs daca e necesar.Imparte aluatul in 2 si intinde fiecare jumatate, intai cu degetele, apoi cu sucitorul, pana cand obtii un cerc subtire, de 2-3 mm grosime.Incinge cateva picaturi de ulei de masline intr-o tigaie si prajeste pita pentru cca 3 minute pe fiecare parte.
Pe lipie punem ketchup, Gouda, bakon și parizer și ardei verde. 


Preincalzim cuptorul la 190 de grade și punem tavă cu pizza și lăsăm 20 de minute.




 

Comentarii

Postări populare