Covrigi Pretzel by Chef Virginia

Covrigi Pretzel by Chef Virginia
De multe ori, print vrea sa si ia cu el la scoala diverse snack - uri, darnu vrea de la magazin. Asa ca are pe mami care ii face multe. Asadar de data aceasta a cerit covrigi Pretzel dar nu opariti înainte.
Haideti sa vedem reteta
Ingrediente
600 gr faina
1 pliculeț drojdie uscata
2 linguri zahar
1/2 linguriță sare
2 linguri unt topit
2 linguri bere
140 ml ulei de floarea soarelui
Apa cat cuprinde penzru a iesi un aluat elastic si usor de modelat.
Pentru uns
1 lingura bere
2 linguri apa
Sare grunjoasa
Susan
Mod de preparare
Punem drojdia, sarea, zahărul si ulei in bol, amestecam usor si lasam 10 minute.
Apoi adaugam untul topit si berea, faina si apa si frământăm. Trebuie sa iasa un aluat elastic care poate fi modelat.
Acoperim bolul cu folie alimentara si prossop si lasam cca 40 de minute sa si dubleze volumul. Apoi punem ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul, frământăm 1 minut si apoi rupem cu mana aluat cam cat o nuca, facem din aluat o fasia subtire si apoi modelam covrigii.Punem hartie de copt in tava si punem covrigi pe care ii mai lasam 10-15 minute la crescut.  


Amestecam berea cu apa si ungem covrigii, apoi presaram sare si susan. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc usor. (depinde de cuptorul fiecăruia).


Spor la treabă
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare