Supa de naut by Chef Virginia
Supa de naut este delicioasa, satioasa si des gătită, in post și nu numai
Ingrediente:
200 gr naut
1 ceapa mare
1 ceasca ulei de masline
sare si piper
1 cub Knorr
bicarbonat
1 morcov
1 catel usturoi
Sare și piper
Zeama de lămâie
Apa
Mod de preparare:
Punem nautul la inmuiat destul de mult timp (ideal pentru 24 de ore) in apa cu 1 lingura de bicarbonat.
Strecuram nautul si il punem impreuna cu o alta lingura de bicarbonat intr-un prosop. Frecam ferm "pachetul" pe masa, cu miscari circulare rapide, pana se decojeste nautul.
Cand terminam, punem nautul (impreuna cu cojile) in strecuratoare si spalam bine.
Punem nautul in oala cu apa rece, cubul Knorr, uleiul, sarea si piperul. Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Taiem ceapa si usturoiul catmai mic, morcovul il dam pe razatoarea mica. Adaugam in oala peste naut
Lasam sa fiarba aproximativ 90 de minute pana se inmoaie bine. Din cand in cand indepartam spuma si aruncam cojile care se ridica la suprafata. Amestecam frecvent
Cand oprim din fierbere, acoperim oala cu un prosop si deasupra punem capacul si lasam 5 min. inainte de servire.
Servim cald cu sare si piper, ulei, lamaie, ceapa si paine proaspata
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu