Placinta cu brânză si urda



 Placinta sucita cu branza sarata si urda, cea mai buna , foarte gustoasa si de cate ori fac se termina foarte repede.

Ingrediente

Aluat:

300 gr de făină

1 ou

100 ml apă

drojdie cât o nucă

1/2 de linguriţă sare

un praf de zahăr

Umplutură:

 200 gr telemea de vacă sau de oaie

400 gr urda

1 ou

100 gr smântână

pentru uns foaia

ulei

Mod de preparare

Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă.Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. 

Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. Lasam  pentru 30 de minute la loc cald.

Întindem o foaie subtire si ungem cu putin ulei

Amestecam branza de oaie cu urda, smantana si ou si punem pe foaia noastra , întindem bine pe toata foaia, rulam foaia.




Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem placinta pentru 30 de minute.

Pofta buna. 





Comentarii

Postări populare