Chec cu crema


 Chec cu crema, ne place foarte mult acest chec

Ingrediente
blat
10 ouă
2 cani zahar
2 căni făină
1 plic de amoniac sau praf de copt
1/2 cana sifon
crema:
1litru lapte
12 linguri zahar
2 linguri cacao
5linguri făină
1lingurita sare
150 gr unt
Sirop
5- 6 linguri  zahar
1 kg apa
esenta de vanilie,rom sau lamaie
Mod de preparare
Blat
Se freaca oualele cu zahar pana se face spuma, se adauga faina , amoniac si sifon. Se lasa sa isi faca efectul amoniacul o ora , apoi se amesteca cu mixerul. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 45-50 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia)
Crema
se pune laptele la fiert.
Intr un bol se pune zaharul , cacao, faina si sare si se amesteca bine cu putin lapte, o sa iasa ca o coleasa pe care o punem peste lapte si amestecam repede sa nu se faca cocoloase in timp ce fierbe. Luam de pe foc si adaugamn untul si amestecam bine.
Sirop
se pune zaharul in ibric si se caramelizeaza putin dupa care se adauga apa si se fierbe. Se lasa sa se raceasca apoi adaugam esenta de vanilie, rom sau lamaie. se raceste bine si se adauga peste blat taiat.
Poftă bună. 

Comentarii

Postări populare