Desert cu iaurt si jeleu
Desert cu iaurt și jeleuO sa il pregătiți mereu
Ingrediente
500 ml zeama de compot de visine
2 pliculete gelatina granule
1 cutie frișcă solida ( la cutie de fier)
6 linguri zahar pudra
200 gr iaurt grecesc
Visine din compot
Frunze de menta sau fructe pentru decor
Mod de pregatire
Punem un pahar de zeama ( din 500 ml) la incalzit , nu trebuie sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam repede. Lasam 10 minute sa se dilueze bine. Dupa 10 minute adaugam sucul cu gelatina peste sucul ramas si amestecam bine. Adaugam si mierea si amestecam pana se dilueaza bine. Lăsăm să se răcească aproape 1 ora.
Punem frișcă solida in bolul de la mixer împreună cu zahar pudra și amestecam pentru 5 minute la viteza medie. Coboram viteza mai mica și adaugăm iaurt. Continuam sa amestecam pentru un minut, adaugăm jeleu care s a răcit și amestecam un minut. Punem compoziția in forme sau vas de sticla și lăsăm să ajungă la temperatura camerei apoi punem la frigider pentru 5-6 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu