Paste cu bacon si smântână


 Pastele cu bacon si smantana ma salveaza mereu atunci cand mi-e foarte foame si vreau sa gatesc ceva extrem de rapid. Aceasta reteta este cea mai iubita in familia mea.

Ingrediente
500 gr paste (farfalle, penne, rigatoni, spagetti, tortellini, etc)
400 ml smantana pentru gatit (nu fermentata)
200 gr bacon porc
200 gr bacon afumat curcan
2 linguri ulei de masline
sare
piper
oregano
patrunjel
parmezan proaspat ras
Mod de preparare
Puneti apa la fiert cu sare intr-o cratita si cand incepe sa dea in clocot puneti pastele la fiert. Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru spaghete 11 -12 minute
La 100 gr de paste, 1 l apa si 1 lingurita de sare:)
Cat fierb pastele, taiati baconul cubulete sau fasii subtiri si rumeniti-l in tigaie cu uleiul de masline pana ce devine crocant.Turnati smantana si amestecati , lasati pana devine o crema mai groasa. Apoi adugati patrunjel taiat marunt
Scurgeti pastele de apa. Apoi puneti peste paste compozitia de bacon si amestecati bine.  Lasati cateva minute pe foc mic si asezonati cu piper si oregano. Eu nu mai adaug sare, avand in vedere ca parmezanul este sarat.
Serviti imediat cu mult parmezan proaspat ras
Pofta buna va doresc

Comentarii

Postări populare