Caracatita cu macaroane
Buna ziua
Mancare de post, foarte gustoasa o puteți încerca în acest post
Ingrediente:
1 caracatita (600-700 gr) congelata
1 foaie de dafin
suc de la jumatate de lamaie
500 gr macaroane scurte
suc de rosii
1 catel usturoi
1 ceapa
1 pahar mic de vin alb
sare
Piper
Mod de preparare
Punem caracatita intreaga la fiert impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si o foaie de dafin. Daca dorim ca tentaculele sa se increteasca, in mometul in care incepe apa sa fiarba, ridicam caracatita din apa cateva secunde si apoi o scufundam la loc.Facem operatia asta de 3-4 ori. O fierbem 40-60 minute in oala acoperita cu capac.
Dupa ce caracatita este complet fiarta, o trecem sub jet de apa calduta si o curatam de pelicula inchisa la culoare dupa care o taiem in bucatele mici.
Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adaugam ceapa tocata si catel de usturoi lasam 1 minut usturoiul la calit dupa care adaugam feliutele de caracatita.
Le lasam cam 5 minute la calit, adaugăm paharut mic de vin alb.
Amestecam, iar in momentul in care alcoolul este evaporat, adaugam jumatate de cana de suc de rosii și amestecam bine. Adaugăm și apă și mai lăsăm puțin.
Punem macaroanele peste caracatița și lăsăm să fiarbă 15 minute amestecând mereu
Pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu