Caracatita cu macaroane

Buna ziua

Mancare de post, foarte gustoasa o puteți încerca în acest post

Ingrediente:

1 caracatita (600-700 gr) congelata

1 foaie de dafin

suc de la jumatate de lamaie

500 gr macaroane scurte

suc de rosii

1 catel usturoi

1 ceapa

1 pahar mic de vin alb

sare

Piper

Mod de preparare

Punem caracatita intreaga la fiert impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si o foaie de dafin. Daca dorim ca tentaculele sa se increteasca, in mometul in care incepe apa sa fiarba, ridicam caracatita din apa cateva secunde si apoi o scufundam la loc.Facem operatia asta de 3-4 ori. O fierbem 40-60 minute in oala acoperita cu capac.

Dupa ce caracatita este complet fiarta, o trecem sub jet de apa calduta si o curatam de pelicula inchisa la culoare dupa care o taiem in bucatele mici.

Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie  adaugam ceapa tocata  si  catel de usturoi lasam 1 minut usturoiul la calit dupa care adaugam feliutele de caracatita.

Le lasam cam 5 minute la calit, adaugăm paharut mic de vin alb.

Amestecam, iar in momentul in care alcoolul este evaporat, adaugam jumatate de cana de suc de rosii și amestecam bine. Adaugăm și apă și mai lăsăm puțin.

Punem macaroanele peste caracatița și lăsăm să fiarbă 15 minute amestecând mereu

Pofta buna!!







 

Comentarii

Postări populare