Prajitura speciala


 
Blatul de tort cu migdale este punctul de plecare pentru multe torturi aromate cu care va puteti incanta invitatii. Aroma fina a migdalelor face combinatia buna cu crema alba, ( de ciocolata, caramel) si cu frisca. Tortul cu migdale ofera celor care nu au prea mult timp de stat in bucatarie, o senzatie de neuitat. Servit rece tortul cu migdale devine tot mai aromat si mai delicios.Blatul de tort cu migdale trebuie sa il incercati pentru ca este aromat, usor de preparat si pe placul tuturor
Ingrediente
Pentru blat
200 gr zahar ( eu am folosit zahar pudra)
230 gr migdale macinate
150 gr nuca
6 oua
1 praf de copt zeama si coaja de portocala ( eu am stors 2 portocale)
6 vanilii
2 linguri pesmet si unt (pentru uns tava)
Pentru crema
1 si 1/2 litru lapte
10 linguri faina
10 linguri zahar
Suc de portocale ( 1 pahar)
350 gr unt (la temperatura camerei)
6 vanilii
1 esenta de rom
Coaja de portocala
Sirop Suc de portocala 1 lingura miere
Decor Frisca Fructe
Mod de pregatire
Blat
Separam oualele Se bat tare galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma. Se adauga migdalele, zeama si coaja rasa de la portocala, faina si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus. Se unge o forma de tort/ sau dreptunghiulara cu unt, se presara cu pesmet, se toarna in ea compozitia. Preincalzim cuptorul la 200 ° si coacem 30-35 minute ( sau in functie de cuptorul fiecaruia). Blatul cand este rumenit, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala, il umpleti cu marmelada sau cu o crema preferata de dvs.
Crema
Se amesteca faina cu 13 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiertm cind da in fiert adaugam laptele rece si amestecam bine . Lasam sa se raceasca un pic adaugam untul taiat feliute si amestecam. Adaugam vanilia, esenta de rom, coaja si sucul de portocala si amestecam bine. Sirop Fierbem sucul de portocala cu miere. Insiropam blatul de migdale cu acest sirop adaugam crema , blat insiropat crema, blat. Deasupra frisca si fructe. Va doresc pofta buna. 

Comentarii

Postări populare