Tarta cu ciocolata
Tarta cu ciocolata, simpla si delicioasa, se face foarte repede
Ingrediente
Aluat:
250 gr făină
125 gr unt tăiat cubulețe
un praf de sare
50 ml apă rece
20 gr zahăr
Ganache:
250 gr ciocolată
250 ml smântână
75 gr unt
Mod de preparare
Amestecă făina cu untul în robot sau direct cu mâna, adaugă apa și zahărul și continuă să frămânți până se leagă aluatul, pe care îl vei pune la frigider pentru 30 de minute.
Întinde aluatul într-o tavă de tartă și apoi pune hârtie de copt deasupra, împreună cu boabe de orez sau de fasole. Coace aluatul pentru 25 de minute, însă îndepartează greutatea la jumătatea timpului.
În timp ce aluatul este la cuptor, pregătește crema ganache punând smântâna într-un vas pe aragaz până la punctul de fierbere, când o vei da la o parte și vei adăuga ciocolata
Amestecă cu un tel până se încorporează ciocolata, apoi adaugă untul și amestecă ca să se topească și acesta.
Toarnă crema în tarta care s-a răcit și decorează cu ciocolata si căpșuni.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu