Pizza rustica
Pizza rustica, este preferată noastra dar o facem foarte des, si rasfoind un pic blogul am vazut ca nu este scrisa asadar, azi i a venit randul sa o scriu.
Ingrediente pentru blat
500 gr faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline
1 pliculet drojdie uscata
300 ml apa calda
Ingrediente pentru umplutura
1 ardei
100 gr parmezan
180 gr mozzarella
120 gr sunca afumata de curcan /salam
ulei de masline
2 oua
1 lingura mustar
piper
Mod de preparare
Dizolva drojdia in apa calda si las-o deoparte. Separat, amesteca faina cu sarea, zaharul si 2 linguri de ulei. Pune drojdia dizolvata peste faina si mixeaza aluatul folosind mixerul, cu ustensilele pentru aluat. Framanta aluatul pentru 5-10 minute, pana obtii o coca fina si elastica.
Framanta aluatul de mana cu putina faina, apoi taie-l pe jumatate. Formeaza cate o bila din fiecare jumatate si pune-le in 2 recipiente separate, unse cu 1 lingura de ulei fiecare. Da-le la cald pana isi dubleaza volumul. Intinde cele 2 jumatati de aluat intr-o forma cat mai rotunda, pe un blat presarat cu faina. Pune una din foi intr-o tava de pizza inalta (poti folosi si o tava de tort), lasand excesul de aluat pe peretii tavii.
Amesteca toate ingredientele pentru umplutura si pune-le in tava, peste blat. Peste umplutura aseaza cealalta foaie de aluat, elimina excesul de coca si lipeste marginile celor 2 foi intre ele (poti folosi o furculita).
Unge pizza cu putin ulei de masline si da-o la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, sau pana cand se rumeneste.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu